نگاهی به تصویر خشم کودکان یا همان خشم قلمبه
بی تردید هر پدر و مادری با مساله ای به نام خشم کودکان برخورد داشته است .چگونه می توان خشم
کودکان را مهار و آنان را به مقابله با آن تشویق کرد ؟
آیا راه زیباتری برای سخن گفتن از حس نازیبایی چون خشم وجود دارد ؟ میری دلانسه در این کتاب
مهار خشم توسط کودک را در قالب داستانی تصویری تجربه کرده است . پسر کوچولویی که روز بدی را گذرانده است ؛ وقتی به خانه می رسد با کفشهای گلی خود همه جا را کثیف و کفشها را پرت می کند.
غذا نمی خورد ، خشمگین و عصبانی به اتاق می رود .
از وجود پسر موجودی خارج می شود و آن موجود همه چیز حتی اسباب بازیها را به هم می ریزد .
پسرک در برابر او می ایستد و آن موجود کوچک و کوچکتر می شود . سرانجام پسرک اورا در
جعبه ای زندانی می کند . تجسم خشم در قالب موجودی حقیقی و بیرونی با هیکلی درشت و رنگ قرمز ریشه در جان بخشی احساسات و مفاهیم دارد .
کودک همه چیز را زنده می بیند وحضور خشم به شکل یک جاندار برای او امری کاملا پذیرفتنی است .
دلانسه نشان می دهد که خشم قلمبه مرز کاملا مشخصی ندارد و شکل گیری آن تدریجی و نامحسوس است و تا حدود زیادی در اختیار ماست و می توانیم به آن اجازه ی بروز بدهیم یا ندهیم .
نکته ی بعدی آن است که ویرانگری خشم و عصبانیت تنها به دیگران آسیب نمی زند ؛ بلکه خود شخص نیز از آسیب آن در امان نخواهد بود . نویسنده می کوشد تا مسئولیت غلبه بر خشم را بر دوش کودک بگذارد . دلانسه در قالب یک کتاب تصویری 32 صفحه ای با زیبایی و جذابیت از زمینه ها، شیوه ی بروز ، اوج گیری ، عواقب و روشهای مهار خشم در در کودکان می گوید و نسبتا از سقوط در ورطه ی پند اندرز و مستقیم گویی به دور می ماند . تصاویر کتاب علاوه بر همراهی با متن بخشی از بار آن را بر دوش می کشند ؛ به گونه ای که با دقت در زوایا و ابعاد آنها می توان نکات ریز و درشت دیگری را یافت که متنبه شکل مستقیم به آن نپرداخته است .
خانم نرگس سیدی
[ پنجشنبه, ۲ دی ۱۳۹۵، ۰۷:۵۰ ق.ظ ] [ حسین پودینه ]
[ ۰ ]